STÍNY NOCI 20 ČÁST


 „Tak ty chceš říci, že Tara, vystavila Dianu, nějaké zkoušce?" Agaton si rozzlobeně změřil, svého přítele, pohledem. Asi před hodinou, se dozvěděl, že se Tara, ještě před svou smrtí, pokusila, tu kletbu zlomit.

 „Ano, ale neměla moc času Agatone. Myslím, že tím vlastně Dianu, neúmyslně ovšem, vystavila zkoušce." Borbély se spokojeně protáhl a konečně, se po dlouhém pochodování po místnosti, usadil do křesla.

 „Nemohla tušit, že se označíš, zrovna do její pra, pra vnučky." 

„No ale co nyní, Borbély. Co to znamená?" Elvíra se podívala na svého syna a pak na muže, o kterém věděla, že by byl ochoten, za ně položit život.

 „No..., to právě, musíme zjistit." Odvětil. 

„Je nahoře, v pokoji. Spí." Zašeptal Agaton a odpověděl tak, na Borbélyho, nevyřčenou otázku.

 Díval se do plamenů a prsty drtil krbovou římsu, až mu klouby na rukou zběleli. 

„Po každé, když ji dám svoji krev, když se milujeme, je unavená a slabá." Cítil se tak bezmocně, jako ještě nikdy v životě. Dokáže ji ochránit před každým, ale dokáže ji ochránit, před sebou? Ještě nikdy, neměl takový strach. Ještě nikdy, se tak moc, o nikoho nebál.

 „Myslím, že je jen jedna, jediná osoba na světě, která by nám dokázala pomoci," řekl zamyšleně Borbély, „je to jedna z nejmocnějších čarodějek, která se kdy narodila. Kromě mě..., samozřejmě." Zašklebil se a udělal, dramatickou pomlku. 

„Tara Brunhilda Uršula Prestonová." Chvíli bylo ticho, a pak se po dlouhé odmlce, ozval Oxanin hlas.

 „To je..., Dianina babička?"

 -------------------- 

Borbély věděl, že nesmějí, ztrácet čas. Potřeboval s tou ženou mluvit, co nejdříve. Potřeboval, s ní mluvit ještě předtím, než přistoupí, k nějakému řešení. A tak se vydali na cestu hned, ještě dříve, než se Diana vzbudila. V jejich lykaní podobě, nebyl žádný problém, tu vzdálenost překonat, během pár hodin. 

„Jsme tu." Řekl Borbély, když se zastavily uprostřed lesa, před malou dřevěnou chalupou, obehnanou dřevěným plotem. Na dřevěných plaňkách, vyseli lebky lesní zvěře, všude okolo, se sušilo spoustu bylin a lesních plodů a z otevřených dveří chalupy, se linula zvláštní vůně koření.

 „Čekala jsem vás." Ozvalo se, za jejich zády. Starší žena, šedivých vlasů, v dlouhé záplatované zástěře, položila na zem otýpku klestí a změřila si pohledem tři vlkodlaky. Vypadalo to, že se nebojí. Jako kdyby snad bylo úplně normální, že se před jejími dveřmi, objeví tři lykani. 

„Jsi stále stejná, drahá Brunhildo." Smál se Borbély, a už ve své lidské podobě, ji objal. 

„Jen, kdybys netlachal, ty starý lišáku." Zamrkala na něj a pokynutím ruky, je pozvala dál. Položila na stůl tři poháry a džbán s rudou tekutinou.

„Jelení," Usmála se, na užaslé návštěvníky, „ale nemusíte se bát, oměj, vlčí mor, v tom není." Postavila se k plotně, chvíli míchala, jakýsi divně páchnoucí lektvar, pak se otočila a podívala se Agatonovy do očí.

„Vím, proč jsi tu, králi. Čekala jsem, že přijdeš, už od chvíle, kdy se má vnučka rozhodla, navštívit tvůj hrad." 

„Ty jsi věděla..." nedopověděl to. Nedokázal pochopit, jak ji mohla nechat jít. Jak ji mohla pustit, do takového nebezpečí a nezastavit ji.

„A hrozilo ji nebezpečí, králi?" usmála se, jako kdyby mu četla myšlenky. „Moje vnučka, je velmi tvrdohlavé děvče. A co je psáno, v knize osudu, tomu ani já, nedokáži zabránit." 

Přistoupila k němu a položila ruku, na jeho srdce. „Řekni mi, co cítíš. Co cítíš, k mé vnučce?"

 „Miluji, ji. Miluji ji víc, než svůj život." Řekl tiše a zavřel oči. Cítil z této ženy takovou sílu a moc, že se až sám lekl. 

„Potřebujeme pomoc, Brunhildo. Brána, se nezavřela." Ozval se, Borbélyho hlas.

 Žena se znovu, zamyšleně otočila ke kamnům, přisypala do hrnce, jakýsi prášek a pak nasála vůni, linoucí se z hrnce.

 „Myslím, že jsou jenom dvě možnosti," řekla po notné době „tu první, si zavrhl králi, jinak bys tu nebyl. A ta druhá..." změřila si pohledem, všechny přítomné, než svůj zrak, zakotvila, v Agatonově tváři, „musíš, se s ní spojit na místě, kde to všechno začalo. A nebude to jednoduché. Magický rituál, je nebezpečný a vyžaduje určitá pravidla, zásady a velkou moc. Musíš se s ní spojit a uzavřít kruh, na místě zvaném, Vlčí Jáma,"


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DIVOKÝ LOVEC- PÁN TEMNOTY

VÍTÁM VÁS NA STRÁNKÁCH PLNÝCH ROMANTIKY