SRDCE NAD PROPASTÍ 20 ČÁST

 Nicholas zamířil hlaveň pistole, ke spánku, Ralpha Walshe.

 Nikdy, nezdáli se Ralphovi, ani Kieferovi, vteřiny tak dlouhé, jako nyní. 

Nicholas neměl na vybranou. Musel to udělat, ale po prvé v životě zaváhal.

 Ralph, se sklopenou hlavou, se ani nehnul. A Kiefer, dívajíc se na svého bosse, si nyní uvědomil, jak vroucně, tento mocný muž, jeho sestru miluje.

 Však nikdy neváhá. Nikdy. Zabíjení, je pro něj denní chléb. Něco, s čím se musel naučit žít. Bez mrknutí oka, dokázal odpravit své nepřátele, tak již to pouhé jeho zaváhání, zmáčknout spoušť, znamenalo příliš. 

„Vím, že nemáš na vybranou, Nicholasi," vypravil ze sebe Ralph, aniž by zvedl svou hlavu, „udělej, co musíš. Zachraň moji dceru." 

„Vždy si rozmysli, koho necháš žít. Ne, koho zabiješ," zašeptal náhle Nicholas, stále držíc hlaveň pistole, u Ralphovy hlavy, „toto mě učil můj otec. Byl to mocný muž. To on, mě naučil ctít rodinu. Dokázal mne vychovat tak, že i když vím, že jsem zatracenej zmetek, a třese se, přede mnou celý svět, lásku, ve mně nezabil. Naopak. Mou matku, mě, i mou sestru, miloval tak, že by mez mrknutí oka, dokázal pro nás zemřít." 

Ještě několik chvil, držel pistoli, u Ralphova spánku. Pak náhle hnul rukou, zamířil do Ralphova lýtka, a zmáčkl spoušť. 

Ten se s bolestí, svalil na zem. Chvíli bylo ticho, než i Kieferovi došlo, co udělal. Nicholas právě položil svůj krk na špalek, jen kvůli Isabele.

 Kiefer polkl slzu a podíval se na svého otce. I on, chápal celou situaci. 

„Miluji tvou dceru, Ralphe," řekl Nicholas, s kamennou tváří, „příliš na to, abych dokázal žít, bez její lásky." Pak zasunul pistoli do svého pouzdra, a přešel k oknu. 

Když Kiefer ošetřil otce a obvázal jeho nohu, otočil se, a tehdy oba muži, měli chuť pokleknout, před jeho velikostí. 

Však Nicholas Kendall, boss, jedné z nejobávanějších mafií na světě, právě udělal něco, čím prakticky obětoval, sám sebe.

 Daroval život muži, kterého měl zabít, jenom pro lásku jedné ženy. Věděl, že kdyby to udělal, již nikdy, by si nezískal její srdce. 

Chtěl Ralpha ukrýt. Nafingovat jeho smrt. Jeho svatba, by tudíž proběhla za vědomí toho, že je Ralph Walsh mrtev. Že vykonal svou odplatu. Však víc, již ho Isabela nenávidět, ani nemůže.

 A až se situace uklidní, je dost mocný na to, aby dokázal Ralpha, znovu přivést do života, a snad..., si získat lásku, jeho dcery. 

„Postarám se o tvé zmizení. Na nějaký čas, se ukryješ..., než vyřeší se, celá situace," obrátil se na Kiefera, „víš, co máš dělat?" 

Ten přikývl. Kostky, byly vrženy. 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DIVOKÝ LOVEC- PÁN TEMNOTY

VÍTÁM VÁS NA STRÁNKÁCH PLNÝCH ROMANTIKY